mi chodzi przedewszystkim zeby dostarczyc jak najwiecej kcal z tego gainera jakosc bialka jest na 2 planie chociaz po dodaniu wpc jakosc bialka powinna sie poprawic tylko pytanie brzmi czy pozniej bede wstanie wypic taka miksture?
[...] przed treningiem Witamina C-2g /SFD/Images/2015/4/11/5ece1809b1654f46ba1149e2b309bbd0.jpg Paczuszka od sponsora: Big Zone Whey Protein- aktualnie u mnie nr.1 jeśli chodzi o jakość białka,świetne do shaków oraz do naleśników (a zajadam je już paru miesięcy ) Smaki które wybrałem to truskawka oraz mango-marakuja ( ten smak mi najbardziej [...]
gdzieś czytałem,ze jakość białka rozpoznaje sie po profilu aminokwasów,które zawiera. np. białko roślinne jest kiepski bo ma małe ilości metioniny. Ostrowia natomist nie ma w swoim składzie(NIE SPRAWDZAŁEM TEGO SAM,PRZECZYTAŁEM NA FORUM),jednego z aminokwasów-tryptofanu,który jest między innymi odpowiedzialny za produkcje serotoniny. dla mnie [...]
Właśnie dlatego jakość białka to jedno a azot ogólny to drugie. Pokazywanie badań za 100 zł jako badań oceniających jakość białka to żenada i drwienie z inteligentnych ludzi
jakosc bialka i jego ilosc Zawartosc cukru w weglach jakosc wegli j/w 2 pierwsze ktore wymienilem bija na łeb na szyje reszte ale fakt ze cena dosc duza choc mutanta teraz mozna znalezc okazyjnie dlatego podalem te 3: Mutant, Up Your Mass oraz Monster Mass - tani - lecz dobrej jakosci o dobrym skladzie i dosc duzej ilosci bialka spojrzalem w [...]
Może być tak jak napisałeś lecz moim zdaniem najlepiej byłoby po treningu od razu trochę carbo i białka, a w domu normalny posiłek na sen ryż brązowy już, kurczak oliwa i warzywa. Twaróg to bardzo słaba jakość białka.
już ta sytuacja była wyjaśniana dla Ciebie!!! Leucyna !!! = dobra jakość białka!!! im więcej tym lepiej!!!! to jest dowód na wysoką jakość produktu!!!! dodawanie wolnych aminokwasów - szczególnie leucyny ( bardzo drogi surowiec ) zwiększa jakość odżywki Kamil w Hi Anabol nie ma dodatku leucyny. A jest mało prawdopodobne, żeby wykrystalizowała się [...]
Kamil Nowakowski napisał(a): już ta sytuacja była wyjaśniana dla Ciebie!!! Leucyna !!! = dobra jakość białka!!! im więcej tym lepiej!!!! to jest dowód na wysoką jakość produktu!!!! dodawanie wolnych aminokwasów - szczególnie leucyny ( bardzo drogi surowiec ) zwiększa jakość odżywki Kamil w Hi Anabol nie ma dodatku leucyny. A jest mało [...]
to ktos mi wytlumaczy sens picia np ON 100%whey, Mayfusion z Gaspari, czy olimpa........ zaluzmy ze jesli dla kogos smak bialka nie ma znaczenia ale wartosci odzywcze tak to po co przeplacac?? inne firmy wymiekaja przy tym prawda?? jesli tak jest zamawiam.....pozdro jesli dla ciebie jakosc bialka to tylko % bialka na 100g to nie ma roznicy, jesli [...]
Aby określić jakość białka i jego wpływ na przyrost mięśni, mówi się o tzw. wartośći biologicznej (BV- ang. biologic value) białka. Wartość biologiczna białek jest uzależniona od bilansu aminokwasów. BV jest to ilość białka, które jest zatrzymywane w organizmie ludzkim. Im większe BV, tym więcej białka jest przetrzymywane w organizmie, a więc w [...]
nie lacz wegli z tluszczem, wiec rano platki z jajkami i orzechami nie pasuja. rano zrob sobie posilem bialkowo weglowy. orzechy i jajka mozesz dac na drugie sniadanie, z ktorego wyrzuc chleb, mozesz go wrzucic w pierwsze sniadanie. nie ma zdrowych wedlin. twarog zamien na twarozek/serek farmerski/wiejski. o wiele lepsza jakosc bialka i twarog ma [...]
Podbijam stary temat, gdyz szukajac nie znalazlem odp. na nurtujace mnie pytanie odnosnie wolowiny.. Wolowina jak kazdy z nas wie jest dosc twarda w sama w sobie, nawet ligawa ktora uchodzi za jedna z najlepszych gatunkowo taka jest, ale od pewnego czasu zaczalem "marynowac" ja sola do zmiekczania miesa. Naprawde nie duze ilosci daja odpowiednie [...]
cell pump ... jeśli zamawiasz przez allegro to zamów jeszcze piętnasto kilowy wór dla sonbatego a ja pokryję koszta. Po prostu nie mam tam konta. Zobaczymy jak się będzie tym zajadał nasz master. Dla mnie to g**** a chłopak wiadomo, że nie będzie zachwalał wyrobów konkurencyjnych bo też musi za coś jeśc i pic. Życie. I aby nie było nieporozumień, [...]
[...] Centrum Sportu, a zapisy na ten wykład są pod linkiem http://kursyecs.edu.pl/kurs,125 28 lutego 2016, sala konferencyjna Nr 1 11.00- 12.00 WILL McCORMACK Temat: Dlaczego jakość białka ma znaczenie? 12.00 – 13.00 BARTOSZ GURAN Temat: „Rola aminokwasów w suplementacji sportowej” Bartosz Guran – Absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego i AWF. Sport [...]
[...] a przede wszystkim udowodnić, że zdrowe odżywianie nie odbiera przyjemności z jedzenia. 28 lutego 2016, sala konferencyjna Nr 1 11.00- 12.00 WILL McCORMACK Temat: Dlaczego jakość białka ma znaczenie? 12.00 – 13.00 BARTOSZ GURAN Temat: „Rola aminokwasów w suplementacji sportowej” Bartosz Guran – Absolwent Uniwersytetu Wrocławskiego i AWF. Sport [...]
[...] ilościach (mam na myśli 32 gramy ogórka czy 50 gram sałaty czy 40 gram pomidora) mozna spokojnie pominąć jeśli chodzi o dostarczanie makroskładników, bo zarówno ilość jak i jakość białka w nich zawartego jest na tyle znikoma że nieznacząca. Poza tym na ich trawienie zużywasz więcej energii niz one dostarczają. Co innego gdybyś jadła ich około [...]
[...] są przecież najważniejszym kryterium w doborze supla przez większość niezamożnych Polaków... bo to nie ta cała otoczka tworzy mięśnień... dobrze wszyscy wiemy, że liczy się jakość BIAŁKA... kulturystyka jest sportem dla twardych facetów... przerzucanie ton żelaztwa nie jest robieniem sobie manicure w salonie kosmetycznym... i tak podchodząc do [...]
dokladnie jak ktos nie ma kasy to niech kupi sp80 lub hi-tec80% bo to bialko jest tanie,a jak kogos stac na pyhoten lub inne koszmarnie drogie bialka.Jakosc bialka przeklada sie czesto na cene(acz nie zawsze tak jest ) ,ale ja nie jestem zawodowcem i nie bede placil 130zl za kg bialka , bo w tej cenie kupie 2,5kg ,ze gorsze jakosciow coz ja nie [...]